Kryddbakad torsk i syrlig dillsås
Överraska med kryddig torsk på årets julbord. Ugnsbaka fisken tillsammans med syrlig och gräddig dillsås. Smaksätt med citron och salt. Recept av Kocklandslaget.
Ingredienser
Ingredienser
320 g
Torskfilé, eller sejfilé (MSC-märkt)
1 tsk
Fänkålsfrö, mald
1 tsk
Dillfrö, mald
1 tsk
Anis, mald
Salt
Syrlig dillsås
vispgrädde
1 dl
Crème fraiche
100 g
smör
1
citron, pressad saft
0.5 dl
Dill, hackad
Salt
Gör så här
1
Portionera fisken i fyra 80 gramsbitar.
2
Sätt ugnen på 100 grader och toppa sedan fisken med salt och kryddorna.
3
Baka av till 45 grader i innertemperatur.
4
Såsen: Koka upp grädde med crème fraiche och mixa i smöret. Smaksätt med citron och dill samt salt.