Kryddbakad torsk i syrlig dillsås

Vad tycker du?

Kryddbakad torsk i syrlig dillsås

(5)

Överraska med kryddig torsk på årets julbord. Ugnsbaka fisken tillsammans med syrlig och gräddig dillsås. Smaksätt med citron och salt. Recept av Kocklandslaget.

Kryddbakad torsk i syrlig dillsås.

Ingredienser

Ingredienser

320 g
Torskfilé, eller sejfilé (MSC-märkt)
1 tsk
Fänkålsfrö, mald
1 tsk
Dillfrö, mald
1 tsk
Anis, mald
Salt

Syrlig dillsås

vispgrädde
1 dl
Crème fraiche
100 g
smör
1
citron, pressad saft
0.5 dl
Dill, hackad
Salt

Gör så här

1
Portionera fisken i fyra 80 gramsbitar.
2
Sätt ugnen på 100 grader och toppa sedan fisken med salt och kryddorna.
3
Baka av till 45 grader i innertemperatur.
4
Såsen: Koka upp grädde med crème fraiche och mixa i smöret. Smaksätt med citron och dill samt salt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vegansk sill med lök och lingon

  2. Saltbakad morot med hovmästarsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Torsk
    4. Fisk
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa