Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

Av Godare

Vad tycker du?

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

(2)

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé med risotto blir en riktig festmåltid. Filén får en sötsalt smak av apelsinjuice, socker och vitlök. Ett tips är att ha i rikligt med västerbottensost i risotton för extra krämighet och sälta.

Recept av kocken Thomas Diederichsen.

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé recept.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Fläskfilé, putsad från senar
2
apelsin, strimlat skal
4 dl
Apelsinjuice
1 msk
Socker
3 g
Nejlika, hel
2
vitlöksklyfta, skivad
1
silverlök, skuren i klyftor
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Risotto

4 dl
avorioris
2
Schalottenlök, finhackad eller riven
Vitt vin
1 l
Kycklingbuljong
100 g
riven västerbottenost
50 g
Smör
olja, till stekning
Salt och peppar

Gör så här

1
Skiva fläskfilén och bryn i panna.
2
Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda tills köttet är färdigt.
3
Smaka av med salt och peppar.
4
Risotto: Sautera löken mjuk i oljan. Tillsätt avorioriset och vitt vin. Koka upp. Späd med buljongen lite i taget under omrörning. När riset är klart, dra från värmen och tillsätt västerbottenosten och smöret. Smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

  2. Festlig fläskfilégryta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
decoration divider

Kött

Visa alla

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås

Renskavsburgare med skogssvamp