Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé med risotto blir en riktig festmåltid. Filén får en sötsalt smak av apelsinjuice, socker och vitlök. Ett tips är att ha i rikligt med västerbottensost i risotton för extra krämighet och sälta.

Recept av kocken Thomas Diederichsen.

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé recept.
Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé recept.

Ingredienser

600 gFläskfilé, putsad från senar
2 apelsin, strimlat skal
4 dlApelsinjuice
1 mskSocker
3 gNejlika, hel
2 vitlöksklyfta, skivad
1 silverlök, skuren i klyftor
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Risotto

4 dlavorioris
2 Schalottenlök, finhackad eller riven
Vitt vin
1 lKycklingbuljong
100 griven västerbottenost
50 gSmör
olja, till stekning
Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé