Sparriskräm med yoghurt

Av Lise Finckenhagen

Här har du möjlighet att använda sparris som legat i kylen några dagar för länge. Dekorera gärna med långa, tunna remsor av sparris med hjälp av en sparris- eller potatisskalare. Smaksätt de tunna sparrisremsorna med lite olivolja, citron, salt och peppar innan du ringlar dem fint i glaset.

Ett glas förrätt med sparris och forellrom.

Ingredienser

Ingredienser

300 g
Sparris, vit eller grön
2 dl
grädde
2 dl
naturell yoghurt
2 blad
gelatin
Salt och peppar

Till servering

12 stjälkar
sparris, skurna i mycket tunna skivor
4 msk
Forellrom, efter smak
4 msk
gräslök, efter smak
4 skivor
bröd, rostat surdegs- eller fullkornsbröd, efter egen smak

Gör så här

1
Ta bort den nedre trådiga delen och skär sparrisen i tunna skivor. Blanda sparris och grädde i en liten kastrull och låt koka upp. Låt det puttra (sjuda) i 20 minuter.
2
Mixa blandningen till en slät puré med en stavmixer eller i en matberedare. Gnid sparrispurén genom en sil och rakt ner i en ny kastrull, se till att du pressar ut så mycket som möjligt från "sparrisresterna".
3
Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten i 6-7 minuter. Koka upp sparrisgrädden, krama ur vattnet ur gelatinplattorna och lös upp dem i den heta vätskan. Låt blandningen svalna något innan du rör ner yoghurten och smaka av med salt och peppar.
4
Fördela blandningen i fina glas och ställ dem kallt tills krämen stelnat, minst fyra timmar.
5
Garnera krämen med tunt skivad sparris, gräslök, rom och rågtoast precis innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rostade brödpinnar med gräslökssmör

  2. Ceviche på vit fisk

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Förrätter
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Rotfruktschips med dipp

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta

Saltkokt potatis med mojo rojo