Sparriskräm med yoghurt

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sparriskräm med yoghurt

Här har du möjlighet att använda sparris som legat i kylen några dagar för länge. Dekorera gärna med långa, tunna remsor av sparris med hjälp av en sparris- eller potatisskalare. Smaksätt de tunna sparrisremsorna med lite olivolja, citron, salt och peppar innan du ringlar dem fint i glaset.

Ett glas förrätt med sparris och forellrom.
Ett glas förrätt med sparris och forellrom.

Ingredienser

  • 300 gSparris, vit eller grön
  • 2 dlgrädde
  • 2 dlnaturell yoghurt
  • 2 bladgelatin
  • Salt och peppar

Till servering

  • 12 stjälkarsparris, skurna i mycket tunna skivor
  • 4 mskForellrom, efter smak
  • 4 mskgräslök, efter smak
  • 4 skivorbröd, rostat surdegs- eller fullkornsbröd, efter egen smak

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sparriskräm med yoghurt