Kokostopp med choklad

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Kokostopp med choklad

Klassiska kokostoppar blir extra goda när de doppas i smält choklad De söta och sega småkakorna är enkla att baka och passar extra fint till fikakalaset. Receptet ger cirka 25 kakor med choklad.

Kokostopp med choklad
Kokostopp med choklad

Ingredienser

5 äggvitor, medelstora ägg
250 gkokos
250 gSocker
1 mskPotatismjöl

Till garnering

200 gMörk choklad, smält, kan utelämnas

Gör så här

  1. Blanda äggvitor, socker och kokos i en tjockbottnad kastrull. Värm upp under konstant omrörning.
  2. Ta kastrullen åt sidan och rör ner potatismjölet. Massan ska bli seg och likna tjock risgrynsgröt, men får inte koka.
  3. Använd två teskedar och gör stora fina toppar på en bakplåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kokostopparna i 180 grader i ca. 12-15 minuter. Låt dem svalna något på plåten innan du lyfter över dem på ett galler.
  5. Om du är sugen på något lite extra kan du doppa topparna till hälften i smält choklad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokostopp med choklad

Ämnen