Goan green chicken

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Goan green chicken

Goan green chicken är en ljuvlig grön curry med smaker av koriander, ingefära och vitlök. Servera med indiska tillbehör som naanbröd, mango chutney, raita, papadu och ris. Kycklinglåren ska marineras i minst en timme i kylen, men gärna över natten.

Goan green chicken
Goan green chicken

Ingredienser

  • 1 tskspiskummin
  • 1 bitkanelstång, 1 bit = ca. 5 cm
  • 1 tskkorianderfrön
  • 12 stSvartpepparkorn
  • 1 knippekoriander, stor
  • 20 gingefära, skalad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 grön chili
  • 1 Lime, saften + extra till servering
  • 1 tskGurkmeja
  • 1,5 kgKycklinglår, utan skinn
  • 1 Lök, stor
  • Salt
  • ghee eller olja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Goan green chicken

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.