Goan green chicken
Goan green chicken är en ljuvlig grön curry med smaker av koriander, ingefära och vitlök. Servera med indiska tillbehör som naanbröd, mango chutney, raita, papadu och ris. Kycklinglåren ska marineras i minst en timme i kylen, men gärna över natten.
Ingredienser
- 1 tskspiskummin
- 1 bitkanelstång, 1 bit = ca. 5 cm
- 1 tskkorianderfrön
- 12 stSvartpepparkorn
- 1 knippekoriander, stor
- 20 gingefära, skalad
- 5 vitlöksklyftor
- 2 grön chili
- 1 Lime, saften + extra till servering
- 1 tskGurkmeja
- 1,5 kgKycklinglår, utan skinn
- 1 Lök, stor
- Salt
- ghee eller olja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.