Knådfria frukostfrallor

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Knådfria frukostfrallor

Finns det något bättre än att vakna upp till nybakade frallor? De här superenkla frallorna jäser över natten och behöver inte knådas ut. Avnjut med generösa mängder smör – för den perfekta starten på morgonen.

Knådfria frallor till frukost.

Ingredienser

340 gvetemjöl
0,75 tsktorrjäst, (1 gram)
1 tskSalt, (5 gram)
3 dlVatten
mjöl, extra för "vikning"

Gör så här

1
Rör ihop mjöl, jäst och salt i en ugnsform.
2
Tillsätt vatten. Använd riktigt varmt, men inte kokande, vatten till frallor som ska bakas ut efter tre timmar. Använd kallt vatten om du vill låta degen jäsa över natten, så att frallorna är klara för bakning och gräddning till frukost.
3
Rör ihop allt snabbt till en kladdig deg. Täck skålen med plastfolie och en kökshandduk.
4
Låt degen jäsa i 3-5 timmar om du använder varmt vatten, och 12-18 timmar om du använder kallt. Låt i så fall degen stå på köksbänken över natten. Ytan ska vara full av små bubblor.
5
Strö ordentligt med mjöl över köksbänken. Använd en slickepott eller degskrapa och häll ut degen.
6
Strö över lite extra mjöl och vik degen från kanterna mot mitten, 12-14 gånger.
7
Dela degen i åtta ungefär lika stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg lite plastfolie löst över frallorna och låt dem jäsa medan ugnen värms upp till 235 grader, ca. 20 min.
8
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 20 minuter, eller tills skorpan är krispig och frallorna är något gyllene. Låt dem svalna på galler.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så lyckas du med långjäst bröd

  2. (22)

    Bagels New York style

  3. (1)

    Den perfekta brunchmackan med hummus

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd
    3. Frukost

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia