Toppa mackan med en krämig räkröra

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Toppa mackan med en krämig räkröra

Varje brödskiva kommer att bli avundsjuk när de ser en saftig rostad kusin toppad med färska räkor blandade med majonnäs, gräddfil, rödlök, gräslök, dill, rom och tunt skivad fänkål.

Smörgås med räkröra
Smörgås med räkröra

Ingredienser

400 gräkor, rensade
1 dlMajonnäs, helst hemlagad
1 dlcrème fraîche, eller gräddfil
1 rödlök, liten
1 knippedill, litet
1 knippegräslök, litet
50 gIshavsrom
citronsaft
0,25 fänkål
salt och malen peppar

Gör så här

  1. Dela eller grovhacka räkorna. Hacka löken fint. Rensa fänkålen och skär den i tunna skivor (använd gärna en skalare).
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av röran med citronsaft, salt och peppar. Spara eventuellt lite av fänkålen, blanda den med några droppar olivolja och citronsaft och lägg den ovanpå räkröran vid servering.
  3. Lägg en rejäl sked räkröra på en saftig skiva rostat bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toppa mackan med en krämig räkröra