Prinsessrulle med jordgubbar och rabarber
Prinsessrulltårta fylld med jordgubbar och rabarber – lika god som den ser ut. Eller faktiskt ännu godare!
– Jag lyxade till det hela genom att färgmelera marsipanen. Lite extra sommarflärd är väl aldrig fel?, säger Fredrik Nylén.
1 portion i receptet blir en rulltårta med cirka tio bitar. Recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Sommarfika med Fredrik”.
Ingredienser
Kompott
- 250 gsyltsocker
- 2 tskVaniljsocker
Rulltårtsbotten
- 3 ägg
- 1,5 dlströsocker
- 0,5 dlströsocker, att strö på botten efter gräddning
- 2 dlVetemjöl
- 1 tskBakpulver
- 2 mskVatten
Fyllning och dekoration
- 3 dlvispgrädde
- 300 gmarsipan, hälften rosa, hälften vit
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.
Visa 23 recept