Äppelrutor med vaniljsås
Med vårt klimat hinner våra svenska äpplen utveckla fina smaker och passar därför så bra i bakverk av olika slag. Till exempel i dessa äppelrutor – underbart saftiga med klassiska smaker av äpple, kanel och kardemumma. Försvinnande goda och perfekta när man ska baka till många.
1 portion i receptet blir en kaka med cirka femton bitar. Recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Sommarfika med Fredrik”.
Ingredienser
- 4 äpplen
- 0,5 dlströsocker
- 1 mskKanel, malen
- 2 tskKardemumma, nymalen
Kaka
- 175 gsmör, rumsvarmt
- 4 dlströsocker
- 1 mskVaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dlmjölk
- 4 dlVetemjöl
- 1 mskBakpulver
- Florsocker, att pudra över
Råkräm
- 2 äggulor
- 2 mskströsocker
- 1 mskVaniljsocker
- 2 dlvispgrädde
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.
Visa 23 recept