Fredrik Nylén

Av Fredrik Nylén

Äppelrutor med vaniljsås

Av Fredrik Nylén

(15)

Vad tycker du?

Äppelrutor med vaniljsås

Med vårt klimat hinner våra svenska äpplen utveckla fina smaker och passar därför så bra i bakverk av olika slag. Till exempel i dessa äppelrutor – underbart saftiga med klassiska smaker av äpple, kanel och kardemumma. Försvinnande goda och perfekta när man ska baka till många.

1 portion i receptet blir en kaka med cirka femton bitar. Recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Sommarfika med Fredrik”.

Äppelrutor med vaniljsås
Äppelrutor med vaniljsås

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskKanel, malen
  • 2 tskKardemumma, nymalen

Kaka

  • 175 gsmör, rumsvarmt
  • 4 dlströsocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dlmjölk
  • 4 dlVetemjöl
  • 1 mskBakpulver
  • Florsocker, att pudra över

Råkräm

  • 2 äggulor
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelrutor med vaniljsås

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.

Visa 23 recept