Pärontartletter
De här pärontartletterna är så goda att de tog Nazuk Turdieva hela vägen till vinst i Sveriges Mästerkock 2023.
– Jag är väldigt stolt över den här efterrätten, de är inte för söt och har en härlig päronsmak.
Recept ur boken ”Nazuks goda”.
Ingredienser
Mördeg
- 55 gsmör, kallt
- 0,5 dlflorsocker
- 1,5 dlvetemjöl
- 1 Äggula
päroncurd
- 1,5 päron, en söt sort, tex conference
- 1 citron, juice och finrivet skal
- 0,5 dlStrösocker
- 1 tskVaniljsocker
- 2 ägg
- 50 gsmör
Päronsallad
- 0,5 päron
- 1 mskFänkålsdill, hackad, kan utestlutas
- 0,25 citron, juicen
- 0,5 mskpäronlikör
Italiensk maräng
- 0,5 dlvatten
- 1 dlStrösocker
- 5 kryddnejlikor
- 2 äggvitor