Hallonpaj med mascarpone

Av Lise Finckenhagen

Maxa sommarkänslan med en en frasig smördegspaj med hallon och mascarponekräm. Smördegsbotten är enkel att förebereda i förväg, grädden och bären har du på precis innan servering.

Smördegspaj med mascarponekräm

Ingredienser

Ingredienser

3 plattor
smördeg, fryst
Florsocker
1
Äggula, kan utelämnas
250 g
Mascarpone
100 g
Florsocker
1 tsk
Vaniljsocker, riktigt
4 dl
grädde
2 förpackningar
hallon

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna i 15 minuter på köksbänken.
2
Lägg plattorna ovanpå varandra och kavla ut till en rektangel, cirka 30 x 20 cm.
3
Skär en 1,5 cm bred kant längs kanterna genom att skära halvvägs in i degen. Pensla eventuellt kanten med äggula, för då blir den extra blank. Pricka smördegen innanför kanten med en gaffel och sikta över ett jämnt lager florsocker.
4
Värm ugnen till 210 grader och grädda smördegen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.
5
Vispa ihop mascarpone, 100 g florsocker, vaniljsocker och en skvätt grädde tills blandningen är helt slät.
6
Tillsätt resten av grädden och vispa till en mjuk kräm. Var noga med att inte vispa för mycket. På grund av den höga fetthalten kan krämen spricka eller grynas ganska snabbt.
7
Lägg smördegsbotten på ett serveringsfat och bred över mascarponekrämen.
8
Strö över bären och servera.
9
Tips! Smaka gärna av mascarponekrämen med lite finrivet citron- eller limeskal.  Mascarponekräm kan ersättas med vaniljkräm.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mormor Margits midsommartårta

  2. Passionsfrukts-tartletter

  3. Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tårtor
    3. Paj
    4. Efterrätter
decoration divider

Tårtor

Visa alla

Äppeltårta på bara tre ingredienser

Glasstårta med hallon och maräng

Choklad- och kolatårta

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons