Glutenfri kladdkaka med saffran
Den här glutenfria kladdkakan blir mycket godare med havre- och kokosmjöl än med vanligt vetemjöl. Så även om du tål och vill äta gluten, gör ett undantag och njut av en riktigt fyllig och härlig saffranskladdkaka. Kladdkakan är god som den är, men en klick grädde till är pricken över i.
Ingredienser
Ingredienser
100 g
Smör, laktosfritt om så önskas
100 g
Vit choklad
0.25 g
Saffran, ett halvt kuvert
1 dl
strösocker
1 msk
Sirap
0.5 tsk
Vaniljsocker
1 krm
Salt
0.75 dl
Mandelmjöl
0.75 dl
kokosmjöl
2
ägg
Till formen
Smör, laktosfritt om så önskas
Kokosflingor
Gör så här
1
Smält smöret på medelvärme. Bryt i den vita chokladen, tillsätt saffran, strösocker, sirap, vaniljsocker och salt och vispa runt tills chokladen har smält.
2
Ta kastrullen av värmen och rör i mandel- och kokosmjöl samt äggen. Blanda till en jämn och fin smet.
3
Smöra en rund pajform, gärna en med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, och bröa med kokosflingor. Häll i kaksmeten och grädda i ugnen, 175 grader, cirka 20–25 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha din kladdkaka). Låt svalna före servering.
4
Tips! Servera med vispad grädde för lite extra lyx.