Lavendelglaserad fläskfilé recept

Av Godare

Vad tycker du?

Lavendelglaserad fläskfilé recept

(3)

Bjud på en jättegod och mör fläskfilé med en len och gräddig blomkålskräm. Här delar köttproffset Thomas Diederichsen med sig av receptet och sina bästa tips för att tillaga en perfekt och god fläskfilé.

Lavendelglaserad fläskfilé recept

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Fläskfilé, putsad från senar
2 dl
flytande honung
5 g
lavendelblommor, torkade
1
vitlöksklyfta, skivad
1 msk
Äppelcidervinäger
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Blomkålskräm

300 g
Blomkål
3 dl
mjölk
1 dl
grädde
Salt och peppar

Gör så här

1
Tillsätt honung, äppelcidervinäger, lavendel och vitlök i kastrull, låt koka upp.
2
Bryn köttet och krydda med salt och peppar. Pensla köttet med glacen. Baka i ugn på 95 grader tills innertemperaturen når 65 grader.
3
Pensla då och då under tillagning. Ta ut och låt vila.
4
Blomkålskräm: Skär blomkålen i lagom bitar och koka med gräddmjölken. Mixa och smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

  2. Festlig fläskfilégryta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
decoration divider

Kött

Visa alla

Gratinerad köttbullsmacka

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås