Matjessilltårta med krämig fyllning
Bjud på en riktigt somrig tårta med matjesill, kavring toppade med rödlök, gräslök och skivor av syrligt äpple. Passar lika bra på buffén som till sommarens utelunch.
Ingredienser
Ingredienser
12 skivor
kavring
Fyllning
2 burkar
matjessill, à 200 g
1
Lök, röd
2
ägg, hårdkokta
200 g
kvarg, naturell
3 dl
gräddfil
1 dl
majonnäs
1 msk
sillspad
Salt och svartpeppar
Garnering
1
Äpple
1
Lök, röd
1 dl
gräslök, finhackad
salladsblad
Gör så här
1
Fyllning: Skär matjessillen och äggen i små bitar. Finhacka rödlöken. Rör ihop kvarg, gräddfil, majonnäs och sillspad. Vänd försiktigt ner matjes och ägg, smaka av med salt och peppar.
2
Lägg fyra skivor kavring på ett fat, bred ut en tredjedel av fyllningen. lägg på fyra skivor till, bred på ytterligare en tredjedel av fyllningen, 4 skivor kavring till och toppa med resten av fyllningen.
3
Skär äpplet i tunna skivor, fin hacka löken och gräslöken. Ställ äppelskivorna på högkant runt hela tårtan och toppa med hackad lök och gräslök. Dekorera med salladsblad runt om.