Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås
Det här receptet på krispig hasselbackspotatis, mör biff och en riktigt läcker rödvinssås passar perfekt som finare helgmiddag.
I videoklippet berättar kocken Filip Poon om detaljerna med salt och peppar som gör skillnad.
Ingredienser
Hasselbackspotatis
- 800 gfast potatis
- 3 mskStröbröd
- 50 gSmör
- Salt
Ryggbiff
- 1 kgRyggbiff, i bit, delad i två ( gärna med fettkappa kvar)
- 2 vitlöksklyftor
- 100 gSmör
- 0,5 krukatimjan, eller torkad
- Rapsolja, till stekning
Sås
- 1 Gul lök, hackad
- 1,5 mskströsocker
- 2 mskChampagnevinäger, eller vitvinsvinäger
- 2 mskSojasås, gärna kikkoman
- 4 dlrödvin, helst med hög fruktsyra
- 2 dlVatten
- 3 mskkoncentrerad oxfond, eller kalvfond
- 0,5 krukatimjan, eller torkad
- Salt och peppar
Servera gärna med
- haricots verts
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept