Fiskpaj – pubfavoriten från England

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Fiskpaj – pubfavoriten från England

Engelsk fiskpaj är en klassisk pubrätt som är härligt krämig och god. Vackert gratinerad med potatismos och med en värmande fyllning av torsk, ärtor och dill.

Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.

Fiskpaj recept
Fiskpaj recept

Ingredienser

  • 8 potatisar , av mjölig sort
  • Salt
  • 1 dlmjölk, varm
  • 2 mskSmör
  • 4 mskcheddarost, riven

Fyllning

  • 500 gTorskfile
  • 5 dlmjölk
  • 1 buljongtärning, fisk
  • 2 palsternackor, eller morötter
  • 1 knippesalladslök
  • 50 gsmör, + till formen
  • 3 mskVetemjöl
  • Salt och peppar
  • 2 dlgröna ärter, frysta
  • 1 dlfärsk dill, hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskpaj – pubfavoriten från England

Ämnen