Matcharutor med vit choklad

Av Godare

Vad tycker du?

Matcharutor med vit choklad

(9)

Matcharutor med vit choklad – matchapulver är både gott och fint att använda i bakverk. De här fina kakorna har fått extra god smak med vit choklad.

Recept av Simona Muntean med bloggen Cookies and sweets.

Vit choklad ger de här snyggt gröna rutorna extra söt smak.

Ingredienser

Botten

3.25 dl
Vetemjöl
1 dl
Florsocker
115 g
smör, rumstempererat

Fyllning

200 g
Vit choklad, smält och lite avsvalnat
200 g
färskost, naturell
0.5 dl
strösocker
1 tsk
vaniljpasta, eller dubbelt så mycket vaniljsocker
1 msk
Matchapulver
0.66 dl
Vetemjöl
3
ägg

Garnering

Florsocker, siktat

Gör så här

1
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2
Blanda vetemjöl och florsocker i en stor skål.
3
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
4
Pressa ut blandningen i formen i ett så jämnt lager som möjligt. Förbaka i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter. Botten ska bli fast men inte färdiggräddad.
5
Vispa smält choklad, färskost, strösockret, vaniljpasta, matcha och vetemjöl i en stor skål.
6
Tillsätt äggen och vispa slätt.
7
Häll fyllningen över den förbakade botten och baka i ytterligare 20 – 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
8
Kyl helt, skär i rutor och sikta eventuellt över florsocker innan servering.
9
Förvaras svalt i låda med lock.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. ARTIKLAR

    Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha

  2. Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

  3. Jordgubbsbullar – rödrosa godingar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!