Matcharutor med vit choklad
Matcharutor med vit choklad – matchapulver är både gott och fint att använda i bakverk. De här fina kakorna har fått extra god smak med vit choklad.
Recept av Simona Muntean med bloggen Cookies and sweets.
Ingredienser
Botten
3.25 dl
Vetemjöl
1 dl
Florsocker
115 g
smör, rumstempererat
Fyllning
200 g
Vit choklad, smält och lite avsvalnat
200 g
färskost, naturell
0.5 dl
strösocker
1 tsk
vaniljpasta, eller dubbelt så mycket vaniljsocker
1 msk
Matchapulver
0.66 dl
Vetemjöl
3
ägg
Garnering
Florsocker, siktat
Gör så här
1
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2
Blanda vetemjöl och florsocker i en stor skål.
3
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
4
Pressa ut blandningen i formen i ett så jämnt lager som möjligt. Förbaka i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter. Botten ska bli fast men inte färdiggräddad.
5
Vispa smält choklad, färskost, strösockret, vaniljpasta, matcha och vetemjöl i en stor skål.
6
Tillsätt äggen och vispa slätt.
7
Häll fyllningen över den förbakade botten och baka i ytterligare 20 – 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
8
Kyl helt, skär i rutor och sikta eventuellt över florsocker innan servering.
9
Förvaras svalt i låda med lock.