Drömgratäng på rimmad skinka
Det är lite 70-talsretro över denna gratäng med rimmad skinka. Enkel att göra och med god smak av sherry, chilisås och vispgrädde.
En trevlig och välsmakande lunch eller middag som passar såväl till vardags som till lite festligare tillfällen.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
julskinka, annan rimmad skinka eller kassler
0.5 dl
sherry, eller vitt vin
Vitpeppar mald
vispgrädde
2 msk
Chilisås
Till servering
ris
ärtor
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader.
2
Skär skinkan i tjocka skivor, cirka 2 ½ centimeter.
3
Lägg skinkan i en smord ugnssäker form. Häll över sherryn. Låt dra 30 minuter och krydda sedan med peppar. Förbered under tiden det du tänkt servera till.
4
Vispa grädden och smaksätt den med chilisås. Bred grädden över kasslern och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Tillaga cirka 15 minuter. Servera genast med tillbehör, till exempel ris och ärter.