Sallad med rostad pumpa och fetaost
Testa att rosta pumpa i ugnen och blanda ner i en god sallad. Servera med fetaost och nötter och ringla över en god dressing på olivolja, citron och honung. Passar bra som en egen rätt eller tillsammans med grillad kyckling.
Ingredienser
Ingredienser
1
butternutpumpa, eller någon annan pumpa du gillar
2
rödlökar, små
1 paket
fetaost
1 påse
ruccola
1 dl
nötter, till exempel pecan eller valnöt
3 msk
ras-el-hanout, (nordafrikansk kryddblandning)
1 dl
Olivolja, (till dressing + till pumpan)
2 msk
citron, saften
1 msk
Honung
Salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 180 grader.
2
Skala och kärna ur pumpan och skär den i lagom stora bitar. Skär rödlöken i klyftor och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
3
Ringla över olivolja och strö över kryddblandningen. Salta och peppra och rör runt allt så att grönsakerna är täckta av kryddor och olja.
4
Rosta pumpan och löken i ugnen i cirka 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och fått fin färg. Rör gärna om några gånger under tiden.
5
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
6
Blanda olivolja, citron och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
7
Lägg upp pumpa, lök och ruccola på ett fat. Smula över fetaost nötter och ringla över dressingen.
8
Klart!