Bondkakor – god och lättbakad klassiker

Av Godare

Vad tycker du?

Bondkakor – god och lättbakad klassiker

(8)

Bondkakor är klassikern du bakar på ett kick. De här bondkakorna med sin hembakade smak av sirap och syrlighet av bikarbonaten är så mycket godare än köpekakorna. En klassisk kaka till en klassisk fika!

Bondkakor. goda och lättbakade.

Ingredienser

Ingredienser

5.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bikarbonat
1 msk
Vatten
2 dl
Socker
1 msk
ljus sirap
0.75 dl
Sötmandel, grovhackad
200 g
Smör

Gör så här

1
Hacka mandeln. Lägg mjölet i en bunke. Lös bikarbonat i vattnet och häll i.
2
Tillsätt socker, sirap, mandelhack och smöret skuret i skivor.
3
Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg.
4
Dela degen i två och forma till cirka 20 centimeter långa rullar. Slå plastfolie runt dem och lägg dem i kylen en halvtimme så är de lättare att skära.
5
Sätt ugnen på 200˚C.
6
Ta bort plastfolien och skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7
Grädda mitt i ugnen 5–7 minuter. De ska vara gyllenbruna.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chokladbollar – barnsligt goda och enkla att baka

  2. Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

  3. Oreo cheesecake – baka utan ugn

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!