Oreokaka med fudgetopping

Av Godare

Vad tycker du?

Oreokaka med fudgetopping

(4)

Oreokaka med fudgetopping. Färdiga kakor är kul att använda till bakning. Här står oreokakor för crunch och smak.
Recept ur Kladdkakor deluxe av Frida Skattberg.

Oreokaka med fudgetopping

Ingredienser

Kladdkaka

200 g
smör
4
ägg
3 dl
strösocker
1 dl
Kakao
3.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
Vaniljsocker
0.5 tsk
Salt
10
oreokakor

Oreofudge

150 g
Mörk choklad, minst 55 %
1 burk
sötad kondenserad mjölk
150 g
Vit choklad
1 paket
Oreokakor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175° och smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2
Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
3
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kakao, mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner det smälta smöret och rör ihop till en smet.
4
Häll hälften av smeten i formen. Tryck ner oreokakorna och bred resten av kladdkakesmeten över kakorna. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt kakan svalna i cirka 2 timmar i kylskåpet.
5
Gör oreofudgen. Smält den mörka chokladen i en bunke över vattenbad och blanda ner hälften av den kondenserade mjölken.
6
Smält den vita chokladen och blanda ner resterande kondenserad mjölk.
7
Hacka oreokakorna, lägg lite åt sidan till garnering. Rör sedan ner hälften av hacket i den mörka chokladen och hälften i den vita chokladblandningen.
8
Ringla de båda chokladkrämerna över kakan och dra en gaffel igenom så att det bildas fina ”swirls”. Toppa med resterande oreos och låt sedan stelna i 30 minuter i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Dulce de leche med havssalt

  2. Ljummen kladdkaka i vinglas

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!