Nötknyten – kryddiga och knapriga

Av Godare

Vad tycker du?

Nötknyten – kryddiga och knapriga

(5)

Nötknyten – små fina knyten att bjuda på. Både knapriga och goda. Recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”, av Katarina Nordgren och Tomas Södergren (Semic förlag).

Nötknyten.

Ingredienser

Ingredienser

5 plattor
Vårrulledeg, ca 20x20 cm
1.5 dl
Hasselnötter
1.5 dl
Mandel
1.5 dl
Solroskärnor
1.5 dl
Pumpakärnor

Sås

1 stjälk
Citrongräs
3
vitlöksklyftor
2 dl
Sweet chilisås
0.5 dl
Tamarisoja
0.5 dl
Rapsolja
3 droppar
Sesamolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Dela degplattorna i fyra delar och tryck ner dem i en minimuffinsform (med plats för 12 muffins). Grädda dem tills de är gyllenbruna, cirka 5–10 minuter.
3
Höj temperaturen på ugnen till 190 grader och rosta nötter, mandlar och kärnor cirka 5 minuter.
4
Finhacka citrongräset och vitlöksklyftorna. Blanda med sweetchilisås, soja och rapsolja i en kastrull och låt allt koka ihop några minuter. Mixa och rör i sesamoljan. Blanda ner nötterna i såsen och skeda upp i formarna med en tesked.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sparris med hasselnötter

  2. Kikärtspizza med pesto av ogräs

  3. Smördegssnurror som smälter i munnen

  4. Rödbetskorgar med ostkräm

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok