Börek med pumpafyllning
Börek i form av en orm som slingar sig över en bädd av gröna blad och groddar. Fyllningen får att variera och den här innehåller bland annat, lök, butternutpumpa och fetaost.
Recept ur kokboken ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindahl, Norstedts.
Ingredienser
Fyllning
- 2 mskOlivolja
- 2 lökar, gula, skalade och finhackade
- 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
- 1 tskOregano, torkad
- 1 butternutpumpa, ca 750 g, skalad och urkärnad
- 0,5 tskKanel, malen
- 100 gSpenat, eller mangold, endast bladen, grovhackade
- 1 knippebladpersilja, liten
- 2 mskcitron, pressad saft
- 300 gFetaost, smulad
- Flingsalt
- svartpeppar
Pensling
- 2 ägg
- 1 dlNaturell yoghurt
- 4 mskOlivolja, eller smält smör
- 1 mskSesamfrön, svarta och vita eller svartkumminfrön, att strö över
Övrigt
- 9 filodegsark, eller yufkaplattor
Till servering
- russin
- morotsremsa
- mâchesallat
- mungbönsgroddar
- vindruvor
- sesamfrön