Frasiga kokosvåfflor med smakrika röror
Här bjuder kocken Markiz Tainton på tre matiga röror till frasiga kokosvåfflor. Fantastiskt gott och superenkelt att göra. Rörorna har smak av solrosfrön och saffran, ärtor och basilika och mandel och ricotta.
Tips! Var kreativ med det du har hemma! Man kan göra röror med alla ostar, örter, grönsaker och oljor. Går även superbra att blanda grönsaker, örter och kryddor!
Servera gärna våfflan och rörorna med ägg, stekt, pochera eller äggröra – allt funkar
Ingredienser
- 100 gKokosfett
- 3 dlrismjöl
- 4 dlKokosvatten
- 2 ägg
- 2 tskBakpulver
- 1 dlsalladslök, strimlad
- 1 dlmorötter, riven
- 1 tskSalt
- 1 krmgurkmeja
Solrosröra med smak av saffran
- 6 dlsolrosfrön
- 4 getostbollar, färdigköpta
- 1 gsaffran
- 2 krmSalt
- 1 krmchiliflingor
- 1 mskKokosolja
- 1 mskHonung
Ärtröra med basilika
- 2 dlgröna ärter
- 2 dlbasilika, färsk
- 1 dlfärsk spenat
- 2 dlrucola
- 1 tskvitlök, pressad
- 1 tskcitron
- 1 mskolivolja
- 1 krmSalt
- 0,5 tskvitpeppar
Mandelröra med ricotta
- 2 dlmandlar, utan skal
- 1 lBladpersilja
- 4 dlMynta
- 1 tskSalt
- 1 tsksvartpeppar
- 500 gricotta
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 33 recept