Kålsallad med smörgåsgurka

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kålsallad med smörgåsgurka

En fräsch och smakrik kålsallad passar som tillbehör till det mesta, men kanske extra bra till grillat. Goda smaker av yoghurt, smörgåsgurka och vitlök toppas med hackade örter – mums! Förvara salladen i kylen fram till servering.

Kålsallad
Kålsallad

Ingredienser

  • 0,5 vitkål
  • 2 Morötter
  • 2 Salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dlgräddfil
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 1 msklag från smörgåsgurka, eventuellt äppelcidervinäger eller citronsaft
  • 2 msksmörgåsgurka, hackad
  • 1 mskSocker
  • Salt och peppar
  • färska örter, gräslök, persilja eller körvel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kålsallad med smörgåsgurka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen