Kålsallad med smörgåsgurka
En fräsch och smakrik kålsallad passar som tillbehör till det mesta, men kanske extra bra till grillat. Goda smaker av yoghurt, smörgåsgurka och vitlök toppas med hackade örter – mums! Förvara salladen i kylen fram till servering.
Ingredienser
- 0,5 vitkål
- 2 Morötter
- 2 Salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dlgräddfil
- 1 dlnaturell yoghurt
- 1 msklag från smörgåsgurka, eventuellt äppelcidervinäger eller citronsaft
- 2 msksmörgåsgurka, hackad
- 1 mskSocker
- Salt och peppar
- färska örter, gräslök, persilja eller körvel
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.