Kanelbullar med vaniljkräm

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kanelbullar med vaniljkräm

Kanel, vaniljkräm eller hallonsylt, svårt att välja? I de här smaskiga bullarna får du allt på en och samma gång! Passar lika bra på bullfesten som på ensamfikat.

Kanelbullar med vaniljkräm
Kanelbullar med vaniljkräm

Ingredienser

  • 5 dlmjölk, ljummen (ca. 25 grader)
  • 50 gjäst
  • 1 ägg, stort
  • 1 kgvetemjöl
  • 200 gsocker
  • 2 tskKardemumma, malen
  • 1 tskVaniljsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 160 gsmör, rumstempererat

Fyllning och topping

  • 150 gsmör, mjukt
  • 150 gsocker
  • 3 mskKanel
  • 3 dlvaniljkräm
  • 3 dlHallon, rörda
  • ägg, vispat till pensling
  • pärlsocker , för dekoration (kan uteslutas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kanelbullar med vaniljkräm

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.