Kanelbullar med vaniljkräm
Kanel, vaniljkräm eller hallonsylt, svårt att välja? I de här smaskiga bullarna får du allt på en och samma gång! Passar lika bra på bullfesten som på ensamfikat.
Ingredienser
- 5 dlmjölk, ljummen (ca. 25 grader)
- 50 gjäst
- 1 ägg, stort
- 1 kgvetemjöl
- 200 gsocker
- 2 tskKardemumma, malen
- 1 tskVaniljsocker
- 0,5 tskSalt
- 160 gsmör, rumstempererat
Fyllning och topping
- 150 gsmör, mjukt
- 150 gsocker
- 3 mskKanel
- 3 dlvaniljkräm
- 3 dlHallon, rörda
- ägg, vispat till pensling
- pärlsocker , för dekoration (kan uteslutas)
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.