Pasta med gorgonzola och salsiccia
Med italiensk korv, svamp och mild gorgonzolaost får du en krämig pastarätt som känns lyxig, men som är riktigt enkel och snabblagad. Salsiccia är en välkryddad, italiensk fläskkorv. Som alternativ kan du använda andra smakrika korvar eller välkryddad fläskfärs.
Ingredienser
150 gvalfri svamp
300 gsalsiccia
350 gtagliatelle
100 ggorgonzola, dolce
Gör så här
1
Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
2
Hetta upp en stor stekpanna, gärna med höga kanter, med en rejäl skvätt olivolja. Krama ur korvfyllningen rakt ner i pannan. Dela eventuellt färsen i mindre bitar med stekspaden.
3
Stek tills allt är lätt gyllene. Tillsätt svampen och låt det hela sjuda på medelvärme medan pastan kokar.
4
Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Använd cirka en matsked salt per liter – smaka på vattnet.
5
Tänk på att pastan måste kokas al dente. Det betyder att den fortfarande ska ha lite tuggmotstånd.
6
Häll av det kokande vattnet och häll genast ner pastan i stekpannan. Fördela ostbitarna över pastan och vänd ihop allt väl. Servera genast!