Pasta med gorgonzola och salsiccia

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pasta med gorgonzola och salsiccia

Med italiensk korv, svamp och mild gorgonzolaost får du en krämig pastarätt som känns lyxig, men som är riktigt enkel och snabblagad. Salsiccia är en välkryddad, italiensk fläskkorv. Som alternativ kan du använda andra smakrika korvar eller välkryddad fläskfärs.

Pasta med gorgonzola, salsiccia och svamp

Ingredienser

150 gvalfri svamp
300 gsalsiccia
350 gtagliatelle
100 ggorgonzola, dolce

Gör så här

1
Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
2
Hetta upp en stor stekpanna, gärna med höga kanter, med en rejäl skvätt olivolja. Krama ur korvfyllningen rakt ner i pannan. Dela eventuellt färsen i mindre bitar med stekspaden.
3
Stek tills allt är lätt gyllene. Tillsätt svampen och låt det hela sjuda på medelvärme medan pastan kokar.
4
Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Använd cirka en matsked salt per liter – smaka på vattnet.
5
Tänk på att pastan måste kokas al dente. Det betyder att den fortfarande ska ha lite tuggmotstånd.
6
Häll av det kokande vattnet och häll genast ner pastan i stekpannan. Fördela ostbitarna över pastan och vänd ihop allt väl. Servera genast!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Krämig pasta med räkor och paprika

  2. (1)

    Klassisk lasagne

  3. (1)

    Bruschetta med tomat och lufttorkad skinka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Italiensk mat

Pasta

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratä­ng

(2)

Mac and cheese med fyra ostar

(1)

Rödbetspasta