Hallonfyllda smördegspajer
Hallonfyllda smördegspajer med vaniljkräm är lätta att göra och otroligt goda med sitt frasiga yttre och söta inre. Har du några smördegsplattor i frysen, vaniljkräm och hallon trollar du enkelt fram några läckra små bakelser.
Ingredienser
- 4 smördegsplattor, frysta
- 3 dlvaniljkräm
- 2,5 dlHallon, rårörda eller syltade
- 1 uppvispat ägg, till pensling
- pärlsocker , eller florsocker, till garnering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.