Hallonfyllda smördegspajer
Hallonfyllda smördegspajer med vaniljkräm är lätta att göra och otroligt goda med sitt frasiga yttre och söta inre. Har du några smördegsplattor i frysen, vaniljkräm och hallon trollar du enkelt fram några läckra små bakelser.
Ingredienser
4 smördegsplattor, frysta
3 dlvaniljkräm
2,5 dlHallon, rårörda eller syltade
1 uppvispat ägg, till pensling
pärlsocker , eller florsocker, till garnering
Gör så här
1
Värm ugnen till 220 grader.
2
Tina smördegen på köksbänken i 15-20 minuter. Kavla ut de halvtinade smördegsplattorna lite, så att de blir ca. 5 cm längre och bredare.
3
Dela varje platta i två lika stora rutor och flytta över plattorna till en bakplåt med bakplåtspapper.
4
Lägg en ordentlig sked vaniljkräm och rårörda bär i mitten av varje ruta. Pensla kanterna med ägg och vik den ena sidan över den andra som en triangel. Använd en gaffel och tryck ihop kanterna ordentligt.
5
Pensla ytan med ägg och strö över pärlsocker eller florsocker.
6
Grädda pajerna mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills smördegen är gyllene och gräddad även på undersidan. Serveras varm eller ljummen.