Hallonfyllda smördegspajer

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hallonfyllda smördegspajer

Hallonfyllda smördegspajer med vaniljkräm är lätta att göra och otroligt goda med sitt frasiga yttre och söta inre. Har du några smördegsplattor i frysen, vaniljkräm och hallon trollar du enkelt fram några läckra små bakelser.

Hallonfyllda smördegspajer

Ingredienser

4 smördegsplattor, frysta
3 dlvaniljkräm
2,5 dlHallon, rårörda eller syltade
1 uppvispat ägg, till pensling
pärlsocker , eller florsocker, till garnering

Gör så här

1
Värm ugnen till 220 grader.
2
Tina smördegen på köksbänken i 15-20 minuter. Kavla ut de halvtinade smördegsplattorna lite, så att de blir ca. 5 cm längre och bredare.
3
Dela varje platta i två lika stora rutor och flytta över plattorna till en bakplåt med bakplåtspapper.
4
Lägg en ordentlig sked vaniljkräm och rårörda bär i mitten av varje ruta. Pensla kanterna med ägg och vik den ena sidan över den andra som en triangel. Använd en gaffel och tryck ihop kanterna ordentligt.
5
Pensla ytan med ägg och strö över pärlsocker eller florsocker.
6
Grädda pajerna mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills smördegen är gyllene och gräddad även på undersidan. Serveras varm eller ljummen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Smulpaj med jordgubbar

  2. (0)

    Kanelbullar med vaniljkräm

  3. (0)

    Vetelängd med hallon och marsipan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(49)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör