Saftig vaniljkaka med hallon

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Saftig vaniljkaka med hallon

Det här är en läcker och saftig vaniljkaka med kefir, toppad med grädde och hallon. Tårtbotten kan gräddas dagen innan, men vänta med grädde och bär tills den ska serveras.

Saftig vaniljkaka med hallon
Saftig vaniljkaka med hallon

Ingredienser

250 gsmör, rumstempererat
300 gSocker
1 vaniljstång, fröna
3 ägg, stora
450 gVetemjöl
1 tskBakpulver
1 tskBikarbonat
3,5 dlkefir

Topping

3 dlgrädde
1 mskSocker
1 tskVaniljsocker, äkta
500 gHallon, färska
Florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170 grader och klä en form med bakplåtspapper. En rund form på ca. 26-27 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker lätt och poröst. Vispa i vanilj och ägg. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg, stoppa maskinen och skrapa ner längs kanterna om det behövs.
  3. Rör ner siktat mjöl, bakpulver och bikarbonat växelvis med kefiren.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 45 minuter. Kolla med en provsticka om den är färdig. Låt svalna och ta ut kakan ur formen.
  5. Lägg kakan på ett fint fat. Vispa grädde, socker och vaniljsocker till en mjuk kräm. Toppa kakan med grädden och strö över hallonen.
  6. Avsluta med att strö lite florsocker över kakan om så önskas. Några myntablad är också fint att dekorera med.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saftig vaniljkaka med hallon

Ämnen