Saftig vaniljkaka med hallon
Det här är en läcker och saftig vaniljkaka med kefir, toppad med grädde och hallon. Tårtbotten kan gräddas dagen innan, men vänta med grädde och bär tills den ska serveras.
Ingredienser
- 250 gsmör, rumstempererat
- 300 gSocker
- 1 vaniljstång, fröna
- 3 ägg, stora
- 450 gVetemjöl
- 1 tskBakpulver
- 1 tskBikarbonat
- 3,5 dlkefir
Topping
- 3 dlgrädde
- 1 mskSocker
- 1 tskVaniljsocker, äkta
- 500 gHallon, färska
- Florsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.