Pannkakor med apelsin och likör

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pannkakor med apelsin och likör

Servera pannkakor med en vuxenvänlig twist. Dessa pannkakor är fyllda med marmelad och vaniljkräm och toppade med en härlig sås med smak av syrlig blodapelsin och söt apelsinlikör.

Pannkakor med apelsinlikör är en vuxenvänlig twist på en riktig klassiker.

Ingredienser

Pannkakssmet

3 ägg
5 dlmjölk
200 gVetemjöl
2 mskSocker
1 nypasalt
smör, till stekning

Fyllning

1 dlApelsinmarmelad
2 dlvaniljkräm

Sås

6 mskSocker
4 dlapelsinsaft, färskpressad
2 mskcitronsaft
1,5 mskapelsinlikör, t.ex. Grand Marnier
3 msksmör
2 blodapelsiner, eller vanliga apelsiner

Till servering

pistagenötter, hackade (kan utelämnas)
valfri glass, t. ex. pistageglass

Gör så här

1
Pannkakor: Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten. Smeten ska vara slät och klumpfri.
2
Låt smeten vila en halvtimme innan du steker tunna och fina pannkakor.
3
Bred ett tunt lager apelsinmarmelad och vaniljkräm över pannkakorna. Vik samman de fyllda pannkakorna snyggt.
4
Sås: Smält sockret till gyllene karamell i en stekpanna eller kastrull.
5
Tillsätt apelsinjuice, citronsaft, apelsinlikör och gärna ca. 1 tsk finrivet eller finstrimlat apelsinskal. Låt koka in tills halva mängden återstår innan du vispar i smöret.
6
Skär bort skalet på apelsinerna, skär apelsinen i tunna skivor och värm skivorna försiktigt i såsen.
7
Servera de fyllda pannkakorna med den varma såsen. Strö över lite hackade pistagenötter som garnering och toppa med en glasskula.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Färskostmoussetårta med jordgubbar och kolasås

  2. (1)

    Drip cake med saltkola och karamelliserade popcorn

  3. (1)

    Madeleinekakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka
    3. Efterrätter

Pannkaka

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling

(1)

Norska crepes appleton