Pannkakor med apelsin och likör

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Pannkakor med apelsin och likör

Servera pannkakor med en vuxenvänlig twist. Dessa pannkakor är fyllda med marmelad och vaniljkräm och toppade med en härlig sås med smak av syrlig blodapelsin och söt apelsinlikör.

Pannkakor med apelsinlikör är en vuxenvänlig twist på en riktig klassiker.
Pannkakor med apelsinlikör är en vuxenvänlig twist på en riktig klassiker.

Ingredienser

Pannkakssmet

  • 3 ägg
  • 5 dlmjölk
  • 200 gVetemjöl
  • 2 mskSocker
  • 1 nypasalt
  • smör, till stekning

Fyllning

  • 1 dlApelsinmarmelad
  • 2 dlvaniljkräm

Sås

  • 6 mskSocker
  • 4 dlapelsinsaft, färskpressad
  • 2 mskcitronsaft
  • 1,5 mskapelsinlikör, t.ex. Grand Marnier
  • 3 msksmör
  • 2 blodapelsiner, eller vanliga apelsiner

Till servering

  • pistagenötter, hackade (kan utelämnas)
  • valfri glass, t. ex. pistageglass

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pannkakor med apelsin och likör

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.