Pannkakor med apelsin och likör
Servera pannkakor med en vuxenvänlig twist. Dessa pannkakor är fyllda med marmelad och vaniljkräm och toppade med en härlig sås med smak av syrlig blodapelsin och söt apelsinlikör.
Ingredienser
Pannkakssmet
- 3 ägg
- 5 dlmjölk
- 200 gVetemjöl
- 2 mskSocker
- 1 nypasalt
- smör, till stekning
Fyllning
- 1 dlApelsinmarmelad
- 2 dlvaniljkräm
Sås
- 6 mskSocker
- 4 dlapelsinsaft, färskpressad
- 2 mskcitronsaft
- 1,5 mskapelsinlikör, t.ex. Grand Marnier
- 3 msksmör
- 2 blodapelsiner, eller vanliga apelsiner
Till servering
- pistagenötter, hackade (kan utelämnas)
- valfri glass, t. ex. pistageglass
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.