Naanbrödspizza

Av Lise Finckenhagen

Vad tycker du?

Naanbrödspizza

(1)

En snabb och kryddig lunch fixar du enkelt med harissadoftande vegofärs på varmt naanbröd. Toppa din indiska pizza med avokado, smulad fetaost och söta granatäpplekärnor.

Naanpizza

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Vegetarisk Färs
2
lökar
2
vitlöksklyftor
0.5 tsk
Kanel
0.5 tsk
kryddnejlika
1 tsk
korianderfrön, malda
1 tsk
Spiskummin, mald
0.5 tsk
Svartpeppar, mald
0.5 tsk
torkad chili, krossad
1
Salt
2 msk
Harissa
Olja, till stekning

Till servering

4
naanbröd, eller pitabröd
naturell yoghurt, eller aioli
fetaost
Granatäpplekärnor
1
avokado, eller mer om man vill
färska örter, som persilja, koriander och mynta

Gör så här

1
Skär löken i tunna skivor och finhacka vitlöken.
2
Använd en stor stekpanna och bryn den vegetariska färsen tillsammans med löken på hög värme. Tillsätt vitlöken och de torkade kryddorna när allt fått bra färg. Sänk temperaturen något och tillaga ytterligare i några minuter under omrörning. Rör ner harissan och en skvätt vatten och låt det hela puttra i några minuter på svag värme.
3
Toppa varma naan- eller pitabröd med yoghurt (eller aioli), kryddig vegofärs, smulad fetaost, granatäpplekärnor, tärnad avokado och färska örter.
4
Serveras med hummus och/eller tzatziki som extra tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mild curry med lökpakora

  2. Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

  3. Rotfruktscurry med fräsch myntasås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pizza
    3. Indisk mat
    4. Vegetariskt
decoration divider

Pizza

Visa alla

Löjromspizza – lyxigt och gott

Stjärnpizza med skinka och ananas

Tortillapizza med champinjoner och ost

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja