Naanbrödspizza

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Naanbrödspizza

En snabb och kryddig lunch fixar du enkelt med harissadoftande vegofärs på varmt naanbröd. Toppa din indiska pizza med avokado, smulad fetaost och söta granatäpplekärnor.

Naanpizza
Naanpizza

Ingredienser

500 gVegetarisk Färs
2 lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 tskKanel
0,5 tskkryddnejlika
1 tskkorianderfrön, malda
1 tskSpiskummin, mald
0,5 tskSvartpeppar, mald
0,5 tsktorkad chili, krossad
1 Salt
2 mskHarissa
Olja, till stekning

Till servering

4 naanbröd, eller pitabröd
naturell yoghurt, eller aioli
fetaost
Granatäpplekärnor
1 avokado, eller mer om man vill
färska örter, som persilja, koriander och mynta

Gör så här

1
Skär löken i tunna skivor och finhacka vitlöken.
2
Använd en stor stekpanna och bryn den vegetariska färsen tillsammans med löken på hög värme. Tillsätt vitlöken och de torkade kryddorna när allt fått bra färg. Sänk temperaturen något och tillaga ytterligare i några minuter under omrörning. Rör ner harissan och en skvätt vatten och låt det hela puttra i några minuter på svag värme.
3
Toppa varma naan- eller pitabröd med yoghurt (eller aioli), kryddig vegofärs, smulad fetaost, granatäpplekärnor, tärnad avokado och färska örter.
4
Serveras med hummus och/eller tzatziki som extra tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Naanbrödspizza