Apelsindressad brysselkål

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Apelsindressad brysselkål

En härlig sallad av brysselkål och friska smaker av apelsin piggar upp på julbordet.
– Det blir väldigt fluffigt och gott när man tar bort de yttersta bladen, säger receptkreatören Anna Wendt.

Fräsch kålsallad med smak av apelsin.

Ingredienser

Ingredienser

500 gBrysselkål
0,5 dlLingon, färska eller frysta
200 gFetaost

Apelsindressing

0,5 mskolivolja
1 apelsin, skal och saft
1 tskHonung
0,5 vitlöksklyfta
Salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka brysselkålen ca 3–4 min i saltat vatten. Häll av och låt svalna något. Blanda under tiden samman ingredienserna till dressingen.
2
Plocka av bladen från brysselkålen så långt det går, den lilla stammen längst in kan vara hel. Lägg bladen och de små stammarna i en bunke och häll över dressingen. Blanda om ordentligt och stjälp upp på ett serveringsfat.
3
Smula över fetaosten och strö över färska lingon. Avsluta med lite rivet apelsinskal, flingsalt och nymalen svartpeppar. Serveras rumstempererad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Kålsallad med äpple och färska fikon

  2. (2)

    Sojagravad lax – enkelt och gott

  3. Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Jul

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis