Picklad fänkål – knaprigt och syrligt gott
Knaprig fänkål med sin lätta anissmak passar fint att pickla. Servera till hamburgare eller tacos eller andra kryddiga rätter. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.
Ingredienser
- 1 stFänkål, stor
- Salt
- 3 mskLimesaft
- 2 stjalapeño
- 3 mskKoriander färsk
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.