Av Markiz Tainton

Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk

Av Markiz Tainton

(47)

Vad tycker du?

Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk

Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen.

Sen är det bara att toppa med rostade mandlar, räkor, färsk salvia, rostade mandlar och knaperstekt sidfläsk.

– Ni hör ju, det här kommer bli svingott! säger Markiz Tainton.

Ingredienser

Ingredienser

600 gbutternutpumpa
2 dlhavregrädde
1 vitlöksklyfta, finriven
1 mskgrönsaksfond
0,5 tskKanel
1 tskSalvia, torkad
2 mskSalvia, färsk
2 mskolivolja
0,5 tskSalt
1 krmsvartpeppar
300 gpasta
1 dlpastavatten
400 gRäkor färska
65 gbabyspenat
150 gSidfläsk

Till servering

Mandlar, rostade
Markiz Tainton berättar i avsnittet hur du lagar en ännu godare pasta med smarta tips om pastavatten och smakrik pastasås.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 170°C.
2
Skala och skär pumpan i tärningar.
3
Blanda grädde, vitlök, grönsaksfond, kanel, salvia och färsk salvia i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, cirka 40 minuter.
4
Skär bort svålen på sidfläsket och tärna ner i mindre bitar. Stek fläsket i en stor het stekpanna utan fett. Stek fläsket knaprigt
5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl av kokvattnet.
6
Blanda ned den nykokta pastan i ugnsformen, tillsätt det sparade vattnet, räkorna och spenaten, blanda försiktigt. Toppa med sidfläsket och rostade mandlar!
7
Servera med lite ny riven parmesanost.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

  2. Smarta knepet när du saltat maten för mycket

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta

Pasta

Visa alla

Vintips till fem goda pastarätter

(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar