Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk
Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen.
Sen är det bara att toppa med rostade mandlar, räkor, färsk salvia, rostade mandlar och knaperstekt sidfläsk.
– Ni hör ju, det här kommer bli svingott! säger Markiz Tainton.
Ingredienser
- 600 gbutternutpumpa
- 2 dlhavregrädde
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 mskgrönsaksfond
- 0,5 tskKanel
- 1 tskSalvia, torkad
- 2 mskSalvia, färsk
- 2 mskolivolja
- 0,5 tskSalt
- 1 krmsvartpeppar
- 300 gpasta
- 1 dlpastavatten
- 400 gRäkor färska
- 65 gbabyspenat
- 150 gSidfläsk
Till servering
- Mandlar, rostade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 33 recept