Bulgursallad med kycklingbollar och tomat

Av Jon Hansson

(0)

Vad tycker du?

Bulgursallad med kycklingbollar och tomat

Denna smakrika bulgursallad toppad med örtdoftande kycklingbollar och ugnsbakade körsbärstomater är en nyttig och mättande middag som smakar himmelskt!

Recept från arstiderna.com

Fräscha bulgursalladen med kycklingbullar från Årstidernas matkasse är både lättlagad och smakar gott.

Ingredienser

2 gula lökar
1 dlBulgur
250 gkörsbärstomater, i olika färger
150 gKycklingfärs
150 gvita bönor, kokta
färska örter, persilja, basilika och/eller timjan, hackade
1 ägg
3 dlvitkål, strimlad
garam masala
0,5 citron
Olivolja
Salt
Peppar
socker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader och koka upp vatten till bulgur.
2
Skala löken och skär i klyftor. Vänd klyftorna med lite olivolja, salt och peppar i en ugnsfast form och ugnsbaka dem mjuka i 25–30 minuter.
3
Häll bulgur i en gryta med kokande, saltat vatten. Koka enligt förpackningens anvisningar och låt sedan dra under lock i ett par minuter.
4
Skölj tomaterna och skär dem i halvor. Krydda med lite salt, socker och peppar.
5
Mixa 150 g kycklingfärs, 150 g kokta vita bönor och ett ägg. Smaksätt med hackade gröna örter, salt och peppar.
6
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Forma kycklingfärsen till små köttbullar, lägg i stekpannan och tryck ner lätt med en stekspade. Stek kycklingbullarna gyllene och genomstekta, 5–6 minuter.
7
Strimla 3 dl vitkål fint. Smaksätt med garam masala, rivet skal citronen och lite pressad citronsaft.
8
Vänd bulgur, ugnsbakad lök och vitkålen i en skål. Krydda med citronsaft, olivolja och salt.
9
Lägg upp bulgursallad i en skål och toppa med tomat och kycklingbullar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Middagstips
    3. Kyckling

Middagstips

Visa alla
(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Makaronigratäng