Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej

Bakad rotselleri – så gott! Här är en rätt som passar alla – vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta och alla andra som gillar riktigt goda smårätter. Perfekt plockmat eller bufférätt.

Champinjonpastej som topping på bakad rotselleri.
Champinjonpastej som topping på bakad rotselleri.

Ingredienser

0,5 rotselleri, liten
30 gOlivolja
Salt och svartpeppar

Champinjonpastej

1 Gul lök
2 vitlöksklyfta
250 gkastanjechampinjoner, eller vanliga champinjoner (13 st/250g)
1 dlRapsolja
1,5 tskBalsamvinäger
1,5 dlkokta kikärtor

Garnering

1 dlpistage- eller pinjenötter
1 krukakörvel
tandpetare, valfritt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej

Läs vidare