Så får du mest saffranssmak i lussebullarna

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Så får du mest saffranssmak i lussebullarna

Saffransbullar med mycket smak. Här är ett recept på dom klassiska bullarna med tips på hur du låter saffransmaken ta extra mycket plats.

Njut till god glögg, kaffe eller ett glas kall mjölk.

Ingredienser

5 dlmjölk
50 gJäst
1,25 kgVetemjöl, 22 dl
250 gSocker, 2,75 dl
250 gSmör
1 ägg
10 gSalt, 1,5 tsk
1 kuvertsaffran
Recept på lussebullar med saffran.
Recept på lussebullar med saffran.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i köksmaskin under 2 minuter på läge långsamt. Öka hastigheten och knåda degen 5–6 minuter.
  2. Lägg degen i en skål, täck med plast och jäs cirka 30 minuter.
  3. Dela upp degen i 60 gramsbitar och rulla ut till lussekatter. Lägg på plåt och jäs 1,5–2 timmar.
  4. Värm ugnen till 220 grader.
  5. Baka bullarna i 6–7 minuter. Ta ut och pensla med ett ägg.
  6. Låt svalna. Lägg de lussebullar du inte tänker sluka bums i plastpåsar och stoppa i frysen. Det går också att frysa ogräddade, färdigjästa bullar på plåt. Stoppa dem sedan i plastpåsar. Tina och grädda när suget på lussebullar sätter in.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så får du mest saffranssmak i lussebullarna

Läs vidare