Madeleinekakor

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Madeleinekakor

Underbart goda Madeleinekakor. ”Alltså de här små söta franska underverken – mjuka och saftiga men samtidigt med yta”, säger ”Hela Sverige bakar”-vinnaren Linda Hansson. 1 portion ger 12 kakor.

Recept från boken ”Fika är livet” av Linda Hansson.

Linda Hanssons madeleinekakor.

Ingredienser

100 gsmör
2 ägg
0,75 dlsocker
2 tskVaniljsocker
2 dlvetemjöl
0,5 tskBakpulver
0,25 dlmjölk

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader. Smörj och mjöla en madeleineform. Bryn smöret och ställ det åt sidan.
2
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda försiktigt med slickepott. Häll i mjölken. Tillsätt smöret lite i taget och blanda tills du har en fin och slät smet.
3
Häll smeten i en spritspåse (om du har) och fördela smeten i formarna. Det går också att fylla formarna med hjälp av en sked. Fyll dem inte mer än till ¾.
4
Sänk ugnen till 200 grader och grädda i 7–9 minuter, det ska bli som en bula ovanpå. Ta ut kakorna och låt dem svalna i någon minut innan du vänder dem ur formen

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Bärpaj med creme caramel fyllning

  2. (1)

    Skedkakor med brynt smör

  3. (136)

    Saffransrulltårta med apelsin­chokladfyllning

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Efterrätter

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör