Browniekakor med flingsalt

Av Fredrik Nylén

(1)

Vad tycker du?

Browniekakor med flingsalt

Här bjuder Fredrik Nylén på riktigt chokladiga småkakor som får det där lilla extra tack vare flingsaltet. Dessa är ärligt talat helt oemotståndliga. 1 portion ger ca 20 kakor.

Recept ur boken ”Småkakor” av Fredrik Nylén.

Browniekakor med en nypa flingsalt blir extra gott!

Ingredienser

50 gsmör
150 gMörk choklad
1 dlStrösocker
1 dlfarinsocker
2 ägg
2,5 dlvetemjöl
0,5 dlkakao
1 tskBakpulver
1 tskVaniljsocker
1 krmSalt

Garnering

Flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret i en rymlig kastrull. Hacka chokladen och smält den i smöret.
3
Rör ner strösocker, farin - socker och ägg.
4
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i kastrullen och blanda väl. Ställ smeten i kylskåpet i 30 minuter för att sätta sig.
5
Forma små bollar av sm - eten och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och strö på flingsalt.
6
Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–10 minuter. De ska vara sega och kladdiga i mitten, då är de som godast!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Skedkakor med brynt smör

  2. (1)

    Havrekakor med tranbär och russin

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Skedkakor med brynt smör

(1)

Hallonfyllda smördegspajer