Sylta med varma äpplen och inlagd rödlök

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sylta med varma äpplen och inlagd rödlök

Servera syltan med extra goda tillbehör på julbordet. Fina röda äpplen honungssteks med katrinplommon och serveras med tunnstrimlad inlagd rödlök. Ett gott tunnbröd till passar fint, helst bakat med potatis i.

Sylta med varma äpplen och inlagd rödlök.
Sylta med varma äpplen och inlagd rödlök.

Ingredienser

  • 600 gSylta, skuren i tunna skivor
  • 2 äpplen, röda och syrliga
  • 6 katrinplommon
  • 2 msksmör
  • 1 mskHonung, flytande
  • timjan, färsk
  • senap, grov
  • Tunnbröd, gärna bakat med potatis

Inlagd rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dlRödvinsvinäger, eventuellt äppelcidervinäger
  • 2 dlSocker
  • 2 dlVatten
  • 1 nypasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sylta med varma äpplen och inlagd rödlök