Marockansk kycklinggryta

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Marockansk kycklinggryta

Denna läckra gryta är inspirerad av nordafrikanska smaker med spännande kryddor som spiskummin och kanel, samt lite kryddig harissa. Avnjut tillsammans med couscous blandat med granatäppelkärnor och pistagenötter.

Marockansk kycklinggryta med couscous, granatäppelkärnor och pistagenötter.
Marockansk kycklinggryta med couscous, granatäppelkärnor och pistagenötter.

Ingredienser

  • 750 gkycklinglår, eller kycklingfilé
  • 1 Lök, stor, hackad
  • 2 mskfärsk ingefära, riven
  • 400 gkrossade tomater
  • 2 tomater, mogna och grovt hackade
  • 2 tskSpiskummin, malen eller krossad
  • 1 tskkorianderfrön, krossade
  • 2 tskGurkmeja, eller en rejäl nypa saffran
  • 1 kanelstång
  • 1 mskHarissa, ev. mer
  • 2,5 dlKycklingbuljong
  • 100 gtorkade aprikoser
  • 1 dlMandel, skållad
  • 1 knippekoriander
  • 1 knippepersilja
  • Salt
  • Olivolja, mild variant till stekning

Till servering

  • couscous
  • pistagenötter
  • granatäppelkärnor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marockansk kycklinggryta