Marockansk kycklinggryta

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Marockansk kycklinggryta

Denna läckra gryta är inspirerad av nordafrikanska smaker med spännande kryddor som spiskummin och kanel, samt lite kryddig harissa. Avnjut tillsammans med couscous blandat med granatäppelkärnor och pistagenötter.

Marockansk kycklinggryta med couscous, granatäppelkärnor och pistagenötter.
Marockansk kycklinggryta med couscous, granatäppelkärnor och pistagenötter.

Ingredienser

  • 750 gkycklinglår, eller kycklingfilé
  • 1 Lök, stor, hackad
  • 2 mskfärsk ingefära, riven
  • 400 gkrossade tomater
  • 2 tomater, mogna och grovt hackade
  • 2 tskSpiskummin, malen eller krossad
  • 1 tskkorianderfrön, krossade
  • 2 tskGurkmeja, eller en rejäl nypa saffran
  • 1 kanelstång
  • 1 mskHarissa, ev. mer
  • 2,5 dlKycklingbuljong
  • 100 gtorkade aprikoser
  • 1 dlMandel, skållad
  • 1 knippekoriander
  • 1 knippepersilja
  • Salt
  • Olivolja, mild variant till stekning

Till servering

  • couscous
  • pistagenötter
  • granatäppelkärnor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marockansk kycklinggryta

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.