Marockansk kycklinggryta
Denna läckra gryta är inspirerad av nordafrikanska smaker med spännande kryddor som spiskummin och kanel, samt lite kryddig harissa. Avnjut tillsammans med couscous blandat med granatäppelkärnor och pistagenötter.
Ingredienser
- 750 gkycklinglår, eller kycklingfilé
- 1 Lök, stor, hackad
- 2 mskfärsk ingefära, riven
- 400 gkrossade tomater
- 2 tomater, mogna och grovt hackade
- 2 tskSpiskummin, malen eller krossad
- 1 tskkorianderfrön, krossade
- 2 tskGurkmeja, eller en rejäl nypa saffran
- 1 kanelstång
- 1 mskHarissa, ev. mer
- 2,5 dlKycklingbuljong
- 100 gtorkade aprikoser
- 1 dlMandel, skållad
- 1 knippekoriander
- 1 knippepersilja
- Salt
- Olivolja, mild variant till stekning
Till servering
- couscous
- pistagenötter
- granatäppelkärnor