Poke bowl med pilgrimsmusslor

Av Lise Finckenhagen

Gör street food-favoriten Poke bowl hemma! Här är en lyxig variant med pilgrimsmusslor som smälter i munnen. Riset är smaksatt med matchapulver för en fräsch grön färg och spännande smak.

Poke bowl med pilgrimsmusslor

Ingredienser

Ingredienser

8
pilgrimsmusslor
2 dl
edamamebönor
2
Salladslökar
5
rädisor

Sås

1
Lime, finrivet skal och saft
0.5
citron, juicen
0.25
grapefrukt, rosa, juicen
70 g
inlagd ingefära, finhackad
1.5 msk
Socker
0.5 dl
Sojasås
2 msk
neutral olja
Koriander, finhackad

Ris

400 g
sushiris, eller japanskt rundkornigt
1 msk
Matchapulver

Extratopping

öringrom
chilimajonnäs
Noriark, strimlade
sesamfrön
vattenkrasse, och/eller färsk koriander
wakame

Gör så här

1
Börja med riset. Skölj riset 3-6 gånger i kallt vatten, och låt det ligga i vatten i en halvtimme innan tillagning.
2
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ta upp riset ur kastrullen och låt det svalna något. Blanda riset med matchapulver, smaka av.
3
Vispa ihop alla ingredienser till såsen.
4
Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor.
5
Fördela riset i lämpliga skålar. Lägg strimlorna av pilgrimsmusslor, edamamebönor, finhackad salladslök och rädisa i tunna skivor ovanpå.
6
Toppa med sås, öringrom, chilimajonnäs, nori, sesamfrön, örter och wakame.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Karibiska räkspett med korianderolja

  2. Bästa knepen för att lyckas med räkor

  3. Spicy tuna poké bowl

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Skaldjur
decoration divider

Skaldjur

Visa alla

Skaldjursrisotto

Spaghetti med musslor

Räkgryta med chili och kokos

Krabbröra på bruschetta