Gratinerad köttbullsmacka
Här får du en gratinerad sandwich serverad på ett helt nytt sätt! Supersaftiga köttbullar med parmesan och mild lakritssmak från fänkålsfrön, täckta med tomatsås på en frasig baguette. Det hela toppas med riven mozzarella som gratineras. Det bara måste bli gott.
Ingredienser
- 600 gköttfärs
- 1 Lök, medelstor
- 2 vitlöksklyftor, eller fler om man vill
- 1,5 dlmjölk
- 1 dlbrödsmulor
- 50 gparmesan
- 2 tskfänkålsfrön, krossade
- 0,5 dlpersilja, hackad
- 1 dlrött vin, eller buljong
- 400 gkonserverade tomater , hackade
- 1 nypatorkad chili, krossad
- Salt
- malen peppar
- socker
- 200 gmozzarella, riven
- Baguette, eventuellt frallor eller korvbröd
- basilika, och/eller persilja
- Olivolja, mild
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.