Gratinerad köttbullsmacka

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Gratinerad köttbullsmacka

Här får du en gratinerad sandwich serverad på ett helt nytt sätt! Supersaftiga köttbullar med parmesan och mild lakritssmak från fänkålsfrön, täckta med tomatsås på en frasig baguette. Det hela toppas med riven mozzarella som gratineras. Det bara måste bli gott.

Gratinerad köttbullsmacka
Gratinerad köttbullsmacka

Ingredienser

600 gköttfärs
1 Lök, medelstor
2 vitlöksklyftor, eller fler om man vill
1,5 dlmjölk
1 dlbrödsmulor
50 gparmesan
2 tskfänkålsfrön, krossade
0,5 dlpersilja, hackad
1 dlrött vin, eller buljong
400 gkonserverade tomater , hackade
1 nypatorkad chili, krossad
Salt
malen peppar
socker
200 gmozzarella, riven
Baguette, eventuellt frallor eller korvbröd
basilika, och/eller persilja
Olivolja, mild

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerad köttbullsmacka