Gratinerad köttbullsmacka

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Gratinerad köttbullsmacka

Här får du en gratinerad sandwich serverad på ett helt nytt sätt! Supersaftiga köttbullar med parmesan och mild lakritssmak från fänkålsfrön, täckta med tomatsås på en frasig baguette. Det hela toppas med riven mozzarella som gratineras. Det bara måste bli gott.

Gratinerad köttbullsmacka
Gratinerad köttbullsmacka

Ingredienser

  • 600 gköttfärs
  • 1 Lök, medelstor
  • 2 vitlöksklyftor, eller fler om man vill
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 dlbrödsmulor
  • 50 gparmesan
  • 2 tskfänkålsfrön, krossade
  • 0,5 dlpersilja, hackad
  • 1 dlrött vin, eller buljong
  • 400 gkonserverade tomater , hackade
  • 1 nypatorkad chili, krossad
  • Salt
  • malen peppar
  • socker
  • 200 gmozzarella, riven
  • Baguette, eventuellt frallor eller korvbröd
  • basilika, och/eller persilja
  • Olivolja, mild

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerad köttbullsmacka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.