Kokosbollar med romkräm

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kokosbollar med romkräm

Dessa stora och fluffiga kokosbollar är fyllda med vaniljkräm, rom och täckta med choklad. Gissa om bullarna blir populära. Tips: Gör ett hål på undersidan av bullen med hjälp av en kniv för att lättare fylla dem med grädde.

Kokosbollar med romkräm
Kokosbollar med romkräm

Ingredienser

650 gvetemjöl
100 gsocker
40 gjäst, färsk
2 tskKardemumma
1 tskVaniljsocker
1 tskBakpulver
3,5 dlmjölk
100 gsmör, rumstempererat
ägg, vispat till pensling

Fyllning och topping

5 dlmjölk
100 gsocker
5 äggulor
30 gmajsstärkelse
1 vaniljstång
2 mskrom, brun, ev. några droppar romessens
2,5 Gelatinblad
2 dlgrädde
250 gMörk choklad, smält
kokosflingor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokosbollar med romkräm