Kokosbollar med romkräm

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kokosbollar med romkräm

Dessa stora och fluffiga kokosbollar är fyllda med vaniljkräm, rom och täckta med choklad. Gissa om bullarna blir populära. Tips: Gör ett hål på undersidan av bullen med hjälp av en kniv för att lättare fylla dem med grädde.

Kokosbollar med romkräm
Kokosbollar med romkräm

Ingredienser

  • 650 gvetemjöl
  • 100 gsocker
  • 40 gjäst, färsk
  • 2 tskKardemumma
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1 tskBakpulver
  • 3,5 dlmjölk
  • 100 gsmör, rumstempererat
  • ägg, vispat till pensling

Fyllning och topping

  • 5 dlmjölk
  • 100 gsocker
  • 5 äggulor
  • 30 gmajsstärkelse
  • 1 vaniljstång
  • 2 mskrom, brun, ev. några droppar romessens
  • 2,5 Gelatinblad
  • 2 dlgrädde
  • 250 gMörk choklad, smält
  • kokosflingor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokosbollar med romkräm