Dumplings med lamm och kål

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Dumplings med lamm och kål

Dumplings med lamm och kål är helt enkelt jättegott. De här serveras med en hemmagjord chiliolja och är proppfulla med smak.

Hemmagjorda dumplings är ett mycket trevligt litet projekt att göra tillsammans. Och misströsta inte om själva vikningen inte blir perfekt vid första försöket, de smakar lika gott oavsett form.

Dumplings med lamm och kål.
Dumplings med lamm och kål.

Ingredienser

  • 300 glammfärs
  • 1 tskfive spices
  • 1 tsksichuanpeppar, krossad
  • 3 dlvitkål, riven/finstrimlad
  • 2 Salladslökar, finskivade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 mskSojasås
  • 1 ägg
  • 1 mskPotatismjöl
  • Koriander, hackad eller groddar, till garnering
  • gyozablad

Chiliolja

  • 1 msktorkad chili
  • 1,25 dlneutral olja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dumplings med lamm och kål

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.