Burrata med ljummen aprikosmarmelad

(3)

Vad tycker du?

Burrata med ljummen aprikosmarmelad

En underbar liten rätt att servera till fördrinken eller som tillbehör till en saftig, grillad kyckling, kummel eller spetskål. Färska aprikoser är svårslaget på sommaren och är en riktig drömkombination med salvia, ost och lufttorkad skinka. Aprikosmarmeladen går givetvis utmärkt att förbereda dagen innan.

Recept ur boken ”Gottigheter” av Jennifer Eriksson.

Burrata med ljummen aprikosmarmelad
Burrata med ljummen aprikosmarmelad

Ingredienser

  • 8 färska små aprikoser
  • 0,5 dlsocker
  • 3 mskvatten
  • citron, en skvätt
  • 0,5 krukasalvia
  • 1 burrata
  • 5 prosciutto crudo, skivor
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Burrata med ljummen aprikosmarmelad