Lax och potatis i airfryer med gurksallad
Lax gör sig verkligen bra att tillaga i en airfryer. Den får god stekskorpa samtidigt som den behåller sin saftighet. Salladen med gurka och äpple kan med fördel göras dagen innan den ska ätas så sätter sig smakerna ordentligt. Recept ur ”Den stora airfryer-kokboken” av Trude Eide Straume.
Ingredienser
- 4 portionsbitarlax
- 1 mskolja, neutral
- Salt och peppar
Gurka- och äppelssallad
- 1 rödlök, liten
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ingenäpple
- 0,5 gurka
- 4 mskgrekisk yoghurt
- 3 mskVitvinsvinäger
- 2 mskSocker
- 2 limeklyftor
- Salt och peppar
- 2 mskdill, färsk, hackad
Potatis
- 600 gsmåpotatisar
- 2 mskolja, neutral
- 1 tskFlingsalt