Krabbsallad med kokos
En perfekt förrätt när du vill bjuda på något extra gott. Underbart kött från nykokt kungskrabba, rostade kokosflingor, syrlig pomelo och färsk koriander, toppat med knaperstekt schalottenlök och en god dressing med lime och chili.
Ingredienser
- 400 gkungskrabba, rensat kött, från kokt kungskrabba
- 1 dlkokosflingor, riven kokos
- 1 pomelo
- 5 mskjordnötter, hackade och rostade
- 1 krukakrispsallad, sköljd och torkad
- 1 knippekoriander
Dressing
- 2 mskpalmsocker, finhackat, ev. farinsocker
- 1 mskVatten, ljummet
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 Lime
- 3 mskfisksås
Knaperstekt lök
- 2 Schalottenlökar
- 1 mskmjöl
- Olja, neutral, till stekning