Krabbsallad med kokos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Krabbsallad med kokos

En perfekt förrätt när du vill bjuda på något extra gott. Underbart kött från nykokt kungskrabba, rostade kokosflingor, syrlig pomelo och färsk koriander, toppat med knaperstekt schalottenlök och en god dressing med lime och chili.

Krabbsallad på kungskrabba med rostade kokosflingor, pomelo, jordnötter och färsk koriander.
Krabbsallad på kungskrabba med rostade kokosflingor, pomelo, jordnötter och färsk koriander.

Ingredienser

  • 400 gkungskrabba, rensat kött, från kokt kungskrabba
  • 1 dlkokosflingor, riven kokos
  • 1 pomelo
  • 5 mskjordnötter, hackade och rostade
  • 1 krukakrispsallad, sköljd och torkad
  • 1 knippekoriander

Dressing

  • 2 mskpalmsocker, finhackat, ev. farinsocker
  • 1 mskVatten, ljummet
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 Lime
  • 3 mskfisksås

Knaperstekt lök

  • 2 Schalottenlökar
  • 1 mskmjöl
  • Olja, neutral, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krabbsallad med kokos