Indisk kycklinggryta med blomkålsris och gurkyoghurt
Härligt doftande, kryddig och värmande gryta med sval yoghurt som smakar gott i matlådan. Cashewnötter på toppen för extra knaprighet.
Passa på att göra ett gott gurkvatten när du pressar ut saften ur gurkan till gurkyoghurten. Späd med kallt vatten och saft av citron eller lime.
Ingredienser
- 600 gkycklingbröstfilé
- 1 tskSalt
- 3 mskcitronsaft
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, riven
- 1 mskCurry
- 2 mskGaram masala
- 1 tskChilipulver
- 2 mskTomatpuré
- 500 gkrossade tomater
- 2,5 dlvispgrädde
- 200 gBladspenat
- 1 mskHonung, eller mer efter smak
- Salt och svartpeppar
Gurkyoghurt
- 0,5 gurka
- 2 dlmatyoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tskflytande honung
- Salt och svartpeppar
Ris med blomkål
- 300 gblomkålsris, i påse eller samma mängd blomkål som mixats till ett smul i en matberedare
- 2 dlris, valfri sort
Till servering
- naan bröd, eller pitabröd
- cashewnötter
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.