Indisk kycklinggryta med blomkålsris och gurkyoghurt

Av Anna Wendt

(7)

Vad tycker du?

Indisk kycklinggryta med blomkålsris och gurkyoghurt

Härligt doftande, kryddig och värmande gryta med sval yoghurt som smakar gott i matlådan. Cashewnötter på toppen för extra knaprighet.

Passa på att göra ett gott gurkvatten när du pressar ut saften ur gurkan till gurkyoghurten. Späd med kallt vatten och saft av citron eller lime.

Indisk kycklinggryta med blomkålsris och gurkyoghurt.
Indisk kycklinggryta med blomkålsris och gurkyoghurt.

Ingredienser

  • 600 gkycklingbröstfilé
  • 1 tskSalt
  • 3 mskcitronsaft
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära, riven
  • 1 mskCurry
  • 2 mskGaram masala
  • 1 tskChilipulver
  • 2 mskTomatpuré
  • 500 gkrossade tomater
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 200 gBladspenat
  • 1 mskHonung, eller mer efter smak
  • Salt och svartpeppar

Gurkyoghurt

  • 0,5 gurka
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tskflytande honung
  • Salt och svartpeppar

Ris med blomkål

  • 300 gblomkålsris, i påse eller samma mängd blomkål som mixats till ett smul i en matberedare
  • 2 dlris, valfri sort

Till servering

  • naan bröd, eller pitabröd
  • cashewnötter

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Indisk kycklinggryta med blomkålsris och gurkyoghurt

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.

Ämnen