Pannbiff med lök, potatis, pressgurka och lingon
Bjud på en uppskattad klassiker. Pannbiff med lök och kokt potatis till. Extra lyxigt blir det med hemgjord pressgurka och rårörda lingon. Receptet är skapat av matkreatören Sofia Henriksson.
Ingredienser
Pressgurka
- 1 gurka
- 1 tskSalt
- 2 mskättika
- 2 mskSocker
- 0,5 dlVatten
- 3 svartpepparkorn
- 2 mskpersilja, hackad, färsk
Rårörda lingon
- 250 glingon, frysta
- 0,5 dlströsocker
- 700 gDelikatesspotatis
- 1 Lök
- smör, till stekning
- 1 dlStröbröd
- 1 dlvispgrädde
- 1 ägg
- 1 mskoxfond, eller kalvfond
- 1 mskJapansk soja
- 200 gnötfärs
- 300 gBlandfärs
- 1 mskDijonsenap
- Salt och svartpeppar
Karamelliserad löksky
- 5 gula lökar
- 50 gsmör
- 1 mskJapansk soja
- 2 mskbrunt farinsocker
- 4 dlKöttfond
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept